Ingredience:
Batátová vrstva:
2 – 3 batáty dle velikosti
3 vejce
100 ml kokosového mléka
tymián, sůl, pepř, rozmarýn
Masová vrstva:
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
kokosový olej / ghí
sůl, pepř
Postup:
1. Uvaříme batáty ve slupce, oloupeme a nastrouháme.
2. K nastrouhaným batátům přidáme kokosové mléko, 3 vejce a dle chuti sůl, pepř a tymián. Vše rozmixujeme. (Směs bude malinko řidší, nelekejte se)
3. Připravíme si masovou vrstvu – orestujeme cibulku, maso, osolíme, opepříme (dle chuti přidáme další koření) a podusíme.
4. Formu na koláč vysteleme alobalem a celé dno pokryjeme masovou směsí. Na to na rovnoměrně nalijeme batátovou směs a posypeme ji rozmarýnem.
5. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 – 200 stupňů a pečeme cca 30 – 40 min.
Comments