Na bezlepkové piškoty: 1 hrnek pohankové mouky, 1 hrnek kešu ořechů,1 hrnek vypeckovaných datlí, lžička prášku do pečiva, lžička vanilkové esence, špetka soli, lžíce citronové/pomerančové šťávy, zhruba půl hrnečku vody
V mixéru si nejprve pomeleme kešu, datle, vanil. esenci,citr. šťávu, vodu do hladké konzistence. V jiné nádobě si dostatečně promícháme zbylé ingredience a poté do toho vlijeme z mixéru hladkou hmotu. Mícháme dokud nám nevznikne velice tuhé těsto, ze kterého budeme namočenými prsty dělat na plech podlouhlé piškoty. Pečeme dozlatova na 180°C, 20-30 minut.
Mezitím si připravíme tofu krém – 3 tofu natural, šťáva z citronu nebo z pomeranče, citr./pomerančová kůra, sojové/mandlové/rýžové/ovesné mléko přidáváme podle toho, jak chceme tvaroh hustý a sladíme podle chuti – já dala 3 lžíce javorového sirupu, lze přidat i vanilková esence nebo vanilkový cukr.
Všechny zvolené ingredience umixujeme na hladký krém
Piškoty si namáčíme buď v hrnečku s udělanou kávou a javorovým sirupem nebo v hrnečku vody smíchané s kakaem a sirupem.Poté už jen navrstvíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici. A druhý den nás čeká skvělá a dietní mňamka.
TIP GoMango: Nejlepší na snídani
Comments