• 1 cibule
• 2 stroužky česneku a 2 cm zázvoru, oboje nastrouhané
• celou skořici, bobkový list
• 500 g červeného zelí
• 300 g dýně
• jablečný mošt
• hrst nasekaných sušených brusinek
• nasekaná snítka čerstvého tymiánu a rozmarýnu
• šťáva z 1/2 citronu
Na oleji jsme opekli cibulku, přidali zelí a dýni a chvíli opékali. Pak jsme přidali brusinky, česnek a zázvor a nechali půl minuty rozvonět. Pak jsme přidali mošt, aby hladina dosahovala po úroveň zelí, přidali skořici a bobkový list a nechali dusit, dokud zelí nezměklo. Nakonec jsme přidali šťávu z citronu, bylinky a sůl na dochucení. Podávali jsme s vejcem a hovězím karbanátkem. Dobrou chuť🧡
Kommentare