Zelenou barvu získá přidáním špenátu do těsta. Korpus není vůbec sladký, proto nešetřete s čerstvým ovocem na ozdobu.
• 80 g mraženého listového špenátu (cca 25 g rozmraženého špenátu zbaveného vody)
• 1/4 hrnku kokosového mléka
• 2 vejce
• 1 lžička vanilkového extraktu
• 150 g mandlové mouky (lze použít i kešu mouku)
• 15 g kokosové mouky
• 1 lžička kypřícího prášků bez fosfátů
• 1 lžička jedlé sody
• 2 našlehané bílky
Špenát, mléko a vejce jsme rozmixovali. V míse jsme smíchali sypké ingredience pak do nich vmíchali špenátovou směs. Nakonec jsme vyšlehali bílky a opatrně vmíchali. Směs jsme přendali do pečící formy o průměru 20 cm a pekli na 175°C 45 minut.
Krém jsme smíchali z tvarohu, 50 g nasekané čokolády a osladili ho lžící medu. Nakonec jsme dortík ozdobili ovocem, které mu dodá krásnou sladkost🧡💚
Comments