Troubu na 180°C
• 1 hrnek malin
• 1 hrnek ovesné mouky (najemno namelte ovesné vločky a přeceďte přes jemné síto)
• 3/4 hrnku ořechové mouky (my měli doma lískovou)
• 2 chia vejce (2 lžíce chia semínek a 6 lžic vody smícháme a necháme 15 minut odležet)
• 2 lžíce kešu másla (lze zakoupit i v dm drogerii)
• 3 lžíce kokosového oleje rozpuštěného
• 1 lžička kypřícího prášku
• 2 lžíce březového nebo třtinového cukru
Nejprve si připravíme chia vejce a ovesnou mouku (mouku lze rozmixovat i tyčovým mixérem ve vyšší nádobě). Pak jsme smíchali mouku s ořechovkou, práškem a cukrem a promíchali metlou. Pak jsme přidali vlhké ingredience - chia vejce, kokosový olej a ořechové máslo. Maliny, pokud máte čerstvé, jen rozmačkejte a pokud pracujete se zmraženými, dejte je do rendlíčku a poduste, až z nich vznikne kaše. 3/4 těsta jsme dali do čtvercové formy o průměru 20 cm a dali péct na 10 minut při 180°C. Poté jsme navrch rozprostřeli rozmačkané maliny a nadrobili zbytek těsta a pekli dalších 25 minut, dokud nebyl vrch řezů zlatavý. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a skladujeme v lednici. Vhodné jako snídaně nebo dopolední svačina.
Comments