top of page

Ovesné sušenky



Suroviny: 1/2 hrnku vypeckovaných datlí – nasekaných, 1/4 hrnku mandlového nebo arašídového másla, 1/2 hrnku 100% jablečného džusu, 1/2 – 1 hrnek rostlinného mléka (sojové vanilkové nebo neochucené), 1/4 čaj. lžičky skořice, 1 a 1/2 čaj. lžičky vanilkového aroma, 1/4 hrnku nasekaných mandlí nebo jiných ořechů, 2 hrnky ovesných vloček ( z toho jeden rozmixovaných), 1/2 hrnku strouhaného kokosu, 1/2 hrnku nasekaných rozinek a brusinek, dle chuti agáve sirup (k dostání v GoMango). Postup: Datle zalijeme horkou vodou a dvě tři minuty necháme změknout. Slité datle, ořechové máslo, jablečný džus, mléko, skořici a vanilkové aroma rozmixujeme na hladkou pastu. Přesuneme na pánev, kde ‚opékáme‘ asi 4 minuty na mírný výkon a necháme vychladnout.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Připravenou pastu z datlí smícháme s ostatními surovinami. Těsto by mělo být vláčné, čím více, tím jsou výsledné sušenky vláčnější a měkčí. Sušenky tvarujeme do vykrajovátka, vlhkýma rukama vždy naplníme vykrajovátko asi 1,5 cm vrstvou a opatrně zvedneme, těsto by mělo udržet tvar. Doporučuji před dalším vykrajovátko opláchnout. Pečeme asi 30 minut, dokud sušenky nejsou hnědé.

TIP: Využijte tento recept jako základ a změňte suroviny, např. jiné sušené ovoce, přidáním kakaa obměna na kakaové sušenky, obohacením o semínka zvýšení podílu bílkovin, .. Fantazii se meze nekladou. Granola je nelepší jako dopolední svačina ať už pro Vás nebo děti do školy.

Kommentare


bottom of page