Pamatujete na batátové hranolky z trouby? Přesně tak jsme upekli batáty do tohoto salátu s hořčičnou zálivkou- pokrájet, zalít dvěma lžícemi oleje a péct na 200°C 20-25 minut. Osolit až po vytažení z trouby. Základem pro salát je polníček, který jsme ochutili dresingem ze 2 lžic oleje a lžíce dijonské hrubozrnné hořčice. Dále jsme nakrájeli brokolici na malé růžičky, ty jsme pak připravili na pánvi, kde jsme ji asi 3 minuty opékali, pak jsme ji podlili 2 lžícemi vody, přikryli a 5 minut dusili, až měla brokolice jasně zelenou barvu. Pak jsme ji dochutili lahůdkovým droždím. Bílkovinnou složkou v salátu je cizrna a kousky sýra. Jako alternativu doporučujeme cottage sýr, vejce nebo tofu. Navrch jsme dali čerstvé mungo klíčky a ještě
trochu zalili dresingem z hořčice. Dobrou chuť🧡
Comments