top of page

Svěží rybí koláč s rajčaty


•cca 800g čerstvých rybích filetů bez kůže (my jsme zvolili kombinaci štiky a lososa)

•500 g rajčátek

•2 sladké brambory batáty

•1 cottage sýr

•snítka bazalky a petrželky

•jarní cibulka

•sýr na strouhání

•sůl, pepř

•polníček

Začneme tím, že dáme do osolené vody vařit oloupané a nakrájené batáty. Mezi tím si vedle v míse přichystáme rajčatovou salsu. Rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, pokrájíme petrželku a bazalku, ochutíme solí a pepřem a dáme stranou, aby z rajčat mohla odtéct voda. Dále nakrájíme rybu na cca 5 cm široké filetky. Každý z nich pak zarolujeme a postavíme do zapékací mísy. Takto vytvoříme celistvou spodní vrstvu rybích ruliček. Jakmile jsou batáty uvařené, zcedíme je, rozmačkáme do kaše a přidáme sýr cottage. Na rybu navrstvíme rajčatovou salsu BEZ šťávy, kterou pustila. To vše završíme batátovou kaší a strouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30-40 minut, dokud není ryba měkká a propečená. Podáváme se salátem z polníčku, který můžeme dochutit šťávou z rajčat a olivovým olejem.

Dobrou chuť🧡

Comments


bottom of page