top of page

Špaldovo-žitný chléb

  • Obrázek autora: GoMango
    GoMango
  • 6. 4. 2022
  • Minut čtení: 1



Ve stejném poměru jsou mouky špaldová hladká, špaldová celozrnná a žitná chlebová.

Jeden stejný hrnek normální velikosti na měření všech surovin.


3 hrnky mouky

půl-1 hrnek horké vody

1 čajová lžička suchého droždí

1 lžička soli

1 vrchovatá lžička drceného kmínu


Vypracovali jsme těsto a nechali kynout 3 hodiny.

Poté dali na pečící papír, vypracovali bochník a vytvořili zářez.

Posadili bochník do hrnce s pokličkou. Nechali nějakou chvíli odpočinout.

Pekli jsme se zakrytou pokličkou v předehřáté troubě na 200 stupňů půl hodiny. Poté pekli odkryté další půlhodinu.

Jestli je chleba dopečený, poznáme poklepem na spodek bochníku - dutý zvuk.

Comments


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page